LID WORDENINLOGGEN

  1. Home
  2. BLOG

BLOG
Nieuws & Evenementen
 

Ondernemers dolen samen: De kracht van netwerken bij NIVO!

Gisteravond was ik aanwezig bij een bijeenkomst van het NIVO-vrouwen netwerk. Wat een leuke avond was dat! Onder leiding van de inspirerende Hilde van den Heuvel, werden we meegenomen op een reis door het Ondernemersdoolhof, waar we niet alleen nieuwe inzichten opdeden, maar ook een dieper begrip kregen van elkaar als ondernemende vrouwen.

Als ondernemer ben je vaak druk bezig met de dagelijkse werkzaamheden, zorgen voor je klanten en streven naar zakelijk succes. Maar wanneer neem je de tijd om echt diep in jezelf te duiken en na te denken over jouw bedrijf en groei als ondernemer? De avond bij NIVO bood het perfecte antwoord op deze vraag.

Lees meer  >
 

Nivo prikkelt

Netwerkclub van ondernemende vrouwen NIVO-nh organiseert maandelijks een bijeenkomst. Meestal met een out of the box thema. Deze bijeenkomst eindigde met je armen tot ver boven je ellenboog in een bak met ijswater. Het was bibberen en een kwestie van volhouden door te focussen op je ademhaling en je mindset aan te passen. Het laatste kwam erop neer dat je moest omdenken, jawel al bibberend denken dat het water aangenaam van temperatuur was. Dit kreeg ik niet voor elkaar dus binnen een halve minuut stond ik met twee van de kou prikkelende armen naar de stoere vrouwen te kijken die zichzelf uitdaagden om de drie minuten vol te houden. Dit deden zij en met een rood, warm hoofd ...

Lees meer  >
 

Een ALV in een kwartier

Hoe zorg je ervoor dat een Algemene Ledenvergadering een netwerkfeestje wordt? De zakenvrouwen-netwerkclub NIVO N-H lukt dat. De ingrediënten zijn: een penningmeester die de ALV leidt in een nieuwe, inspirerende locatie, de vergadering wordt opgenomen zodat de notulen in alle rust een dag later kan worden uitgewerkt, een verrassend programma nadat de vergaderstukken zijn afgehamerd en een prachtig aangeklede borrel als toetje.

 

Voorzitter Monique Molenaar had zich helaas ziek moeten afmelden. Penningmeester Dana Schoenmaker nam de voorzittershamer over en ...

Lees meer  >
 

Met een winstgevend plan financieel gezond naar 2023

Op 17 november 2022 gaf Lucienne Doodeman, een van Nivo’s leden van het eerste uur, een presentatie over jezelf belonen voor al je uren, kosten en gedrevenheid die je in het ondernemerschap stopt. Je bent meer waard dan restjes!

 

Velen leggen de focus op het behalen van omzet terwijl de blik gericht moet zijn op winst. Wat blijft er onder de streep over. Van een grote omzet waarvoor je torenhoge kosten maakt, blijft weinig over… alleen stress. 

Lees meer  >
 

NIVO zomerevent 2022

Uitdagen, slaan, niet kwetsen

Op een mooie, zonnige vrijdagmiddag gingen 30 Nivo-leden elkaar te lijf met bokshandschoenen aan. Sommigen raakten geïnspireerd én fanatiek, anderen begonnen voorzichtig en waren aftastend.

Twee trainers van BOKScoaching legden het verband tussen de stoten en ondernemersvaardigheden. Maak keuzes, neem de regie, zeg wat je nodig hebt om nog beter te presteren, hou rekening met de ander, sta stevig in je schoenen én doe alles met plezier.

Lees meer  >
 

Een zonovergoten dag bij MEVROUW CHA, de thee sommelier

Het is een zonovergoten dag. Ik rijd al jaren langs het kanaal over de provinciale weg en dit keer is het anders.

 

Het voelt ook meteen anders. En ik rijd gewoon aan de andere kant van het water. Een totaal andere beleving. Het kanaal is nu ineens een vaart. De smalle weg langs het water door een prachtige boog van bomen die vol in blad staan. ik geniet. Nu al. Het is even kijken bij welke boerderij ik moet zijn. Een boerderij. Het maakt me nieuwsgierig. Langs het keurige oprijpad kom ik op de parkeerplek terecht. 

Lees meer  >
 

Transformeren, je eigen toekomst bepalen

Volgens spreker George Parker doe je dit niet alleen door het uiteindelijke doel te visualiseren maar ook door het uit te proberen in gedrag, stijl, materialen en het in lijf, leden en ziel te ervaren. Oefenen baart kunst! Op deze manier ben je op 5 niveaus aan het focussen. Kans op succes is groot en wordt nog groter als je je perspectief verandert.We hebben weer wat geleerd. Sla je slag in deze tijd van onzekerheid! 

Yvonne Bosman

 

Op de foto met het nieuwe bestuur NIVO

Sinds dit jaar hebben we een nieuw bestuur. En omdat we al bezig waren met een nieuwe website leek het ons leuk om een bestuursfoto te laten maken. Dana Schoenmaker wilde dit graag voor ons doen. Vandaar dat we een hele leuk collectie foto's hebben. 

Lees meer  >
 

De overweldigende complimenten douche

Wat een geslaagde 2e bijeenkomst hebben we gehad afgelopen maandag! Heel fijn dat zoveel leden erbij konden zijn. Hierbij een sfeer impressie van de avond. De volgende bijeenkomst is 9 april. We hopen dan ook weer zo'n grote groep te mogen ontvangen!

Lees meer  >
 

Een fijn, gelukkig en ondernemend nieuw jaar gewenst!

Elk jaar verzinnen we een nieuw thema dat aansluit bij ons netwerk en de tijdgeest. Voor komend jaar is het thema van NIVO-NH: Optimaal netwerken om ons NIVO te versterken.

Lees meer  >
 

Activiteit 22 januari Leer ons netwerk kennen!

Wat hebben we genoten op onze eerste activiteit van het jaar Leer ons netwerk kennen!
Er zijn de laatste jaren aardig wat nieuwe Nivo-leden bij gekomen. Van degene die er waren weten we nu veel meer.

Lees meer  >
BLIJF OP DE HOOGTE
Van onze activiteiten.